Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı

18.09.2021 482

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMI NEDİR?

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 22.12.2020 tarihli İmam Hatip Ortaokulları haftalık ders çizelgesindeki açıklamalar bölümündeki 4. maddenin a ve b kısmında yer alan kararlara istinaden şartları uygun olan imam hatip ortaokullarında uygulanabilecek bir yabancı dil programıdır. Program dili isteğe bağlı olarak İngilizce veya Arapça'dır. Şartları uygun olan okullarda her iki dilde de program uygulaması yapılabilir. Bu bağlamda program kapsamındaki okullar 5.sınıf düzeyinde zorunlu yabancı dil dersine ek olarak haftada 7 saate, 6 ve 7. Sınıf düzeyinde ise 6 saate kadar seçmeli yabancı dil dersi planlayarak yoğunlaştırılmış dil programı uygulayabilirler.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programının amacı; imam hatip ortaokullarında örgün eğitim gören öğrencilere üç yıla yayılmış program kapsamında Avrupa Ortak Çerçeve Dil Programı (CEFR) kapsamında A1 ve A2 düzeyinde dil eğitimi sağlamaktır. Öğrenci seviyesine göre uygun olan okullarda B1 başlangıç düzeyinde de program tamamlanabilir. Genel Müdürlüğümüzün yabancı dil eğitiminde "Aracı Dilsiz Eğitim" politikasıyla yürütülen bu programda, öğrencilerin yabancı dil öğreniminde dört temel beceriyi esas alarak dil edinimleri hedeflenmektedir. Programın diğer hedefi ise; bir üst eğitim kurumlarına yönlendirilen öğrencilerimizin hazırlık sınıfı eğitimlerini erken yaşta tamamlamasıdır.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL ROGRAMI SÜRESİ NEDİR?

İmam hatip ortaokullarında uygulanacak yoğunlaştırılmış yabancı dil programının süresi 3(üç) eğitim yılını kapsar. 5.sınıf düzeyinde başlar ve 8.sınıf düzeyine kadar devam eder. İsteğe bağlı olarak okullar 8.sınıf düzeyinde de programa devam edebilirler. 

 Hedefimiz nedir?

Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan ERASMUS projelerde aktif rol almalarını,  gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.